top of page

Day 1 Morning – Strategic Summit

08:55 - 09:00

05 mins

Welcome Opening

Tetchi Capellan
Chair
Philippine Solar and Storage Energy Alliance

09:00 - 09:15

15 mins

[Welcome Address] Host Country Opening: Mapping the Philippines' Energy Transition Prosperity

Hon. Win Gatchalian
Senator
Senate of the Philippines

Hon. Loren Legarda
Senator
Senate of the Philippines

09:15 - 09:50

35 mins

[Ambassador Roundtable] Usher in an ASEAN Renewable Energy Boom with New Governance and Partnership

H.E. Franz-Michael Skjold Mellbin
Denmark Ambassador to the Philippines
Ministry of Foreign Affairs of Denmark

H.E. Michel Parys
Ambassador
Embassy of the Kingdom of Belgium

H.E. David Hartman
Canada Ambassador to the Philippines
Government of Canada

H.E. Annika Thunborg 
Sweden Ambassador to the Philippines
Embassy of Sweden

10:00 - 10:50

50 mins

[C-Suite Panel] Fostering ASEAN's Energy Transition into A Net-Zero Society
  • How renewable energy can play the role of green contributor

  • Where are the key opportunities for the sector

  • The dilemmas we currently face and possible solutions, such as policies, grids, electricity markets, technologies

  • Intra-regional cooperation

Allard Nooy
President South & South East Asia
Fortescue Future Industries

Raghuram Natarajan
Chief Executive Officer
Blueleaf Energy Asia

09:50 - 10:10

20 mins

[Guest of Honor Keynote] ERC's Ambition Towards a Healthy, Sustainable, Green Electricity Market

Atty. Monalisa C. Dimalanta
Chairperson and CEO
Energy Regulatory Commission, the Philippines

Coffee & Networking

10:40 - 11:00

20 mins

[Keynote] The Sustainable Transformation of Electricity Market: For a Reliable, Green Future

Atty Richard J. Nethercott
President and CEO
Independent Electricity Market Operator Philippines

11:00 - 11:20

20 mins

[Keynote] Integrating Digital and Power Electronics Technologies, Developing Clean Power, and Enabling Energy Digitalization to Drive Energy Revolution for a Better, Greener Future
Q_HUAWEI.png

Will Yu
Director, Huawei Philippines Digital Power PV & BESS Dept.
Huawei

11:20 - 11:40

20 mins

[Keynote] Embrace the Opportunities and Challenges of Green Power - Napocor's Role and Strategy

Fernando Martin Roxas
President & CEO
National Power Corporation of the Philippines (Napocor)

11:40 - 12:00

20 mins

[Keynote] PEMC's Insights into the Philippines RE Market Updates

Elvin Hayes E. Nidea
President
Philippine Electricity Market Corporation (PEMC)

Day 1 Afternoon – Strategic Summit

14:00 - 14:50

50 mins

[Panel] Facilitating Renewable Projects in ASEAN - Origination, Investment, Construction and Technology Support
  • Assessing project feasibility for large-scale solar and wind energy

  • Comparison of project types designed for different regional and geographical characteristics

  • Increasing project capacity and designing energy storage systems

  • Discuss the role of investment, corporation, R&D, and technology

Moderator: 

Benoit Nguyen
Technical Manager, Renewables, Asia
Energy Systems

DNV

Panelist:

Lawrence Wu
Chief Financial Officer
EDP Renewables APAC

Junrhey Castro
Managing Director – Solar Trade SEA
BayWa r.e.

Tetchi Capellan
President and CEO
SunAsia Energy

A.D. Villaos
Senior Assistant Vice President, Business Development
Vivant Energy Corporation

Eric Miller
SEA Regional Head of Business Development
Levanta Renewables

14:50 - 15:00

10 mins

[Keynote] TNB Paving the Way for a Sustainable Future
Q_Tendna-Nasional-Rerhad-(TNR).png

Datuk Ir. Megat Jalaluddin bin Megat Hassan
Chief Operating Officer
Tenaga Nasional Berhad (TNB) Malaysia

15:00 - 15:25

25 mins

[Keynote] Trina Solar Vertex: Leading the N era of Solar Energy

Kittipat Chalermkanjana
Pre-Sales APAC Manager
Trina Solar Asia Pacific

15:25 - 15:50

25 mins

[Keynote] Solis Hybrid Inverters

Mark Minoza
Senior Technical Support Engineer
Solis

Coffee & Networking

16:30 - 17:20

50 mins

[Panel] From Supply to Demand: Unlocking the Potential of Renewable Energy in All Scenarios
  • Considerations for the energy transition in the business

  • Increasing the capacity and stability of energy supply

  • The potential of PPAs

  • Renewable + Storage Energy

  • Cutting-edge technology supporting green transition

Moderator: 

Antoine Gaudin
Management Consultant, Power & Renewables
Wood Mackenzie

Panelist:

Teguh Widhi Harsono
Chief Financial Officer
PT PLN Icon Plus

Marvin Bailon 
AVP and head of Business Development
Energy Development Corporation

Malchutar Jasmine Kingnet
Head of Renewable Energy Business Section
EGAT Thailand

Geoff Childs
General Manager, Asia
Gentrack

17:20 - 18:10

50 mins

[Panel] Creating a Favourable Investment Climate and Improving the Bankability of Renewable Projects
  • Establishing processes, rules, consensus

  • Market environment and project evaluation

  • Key Roles of the banks, funds, investment institutions

Moderator: 

Ramnath Iyer
Climate and Renewable Energy Finance Lead
IEEFA

Panelist:

Dr. Ndiamé Diop
Country Director for Brunei, Malaysia, Philippines and Thailand
The World Bank

Maria Fritzie Vergel
Country Program Coordinator
Southeast Asia Energy Transition Partnership

Jean-Marc Arbogast
Country Manager
IFC Philippines

Masashi Kishioka 
Chief Representative, Philippines
Japan Bank of International Cooperation (JBIC)

18:10 - 18:15

05 mins

Closing Address

19:00 - 20:30

90 mins

Cocktail Party
bottom of page